Запечена форель в духовці з майонезом

Автор | 7 Грудня, 2019

О – о – о так. Зловив форелі, вирішив зробити з них апетитне блюдо – запечена форель в духовці з майонезом. Зараз детально опишу всю процедуру моїх тортур на кухні.

Крім форелі це рецепт годиться для таких риб як горбуша, кета, кежуч, нерки або сьомга, ну я таких ще не ловлю, тому беру 1 кг форелі- це 3 з половиною штуки.

Для кілограма риби потрібно:

100 г. майонезу

2 головки цибулі

1 морква

150 м твердого сиру

лимон 1 шт

перець і сіль за смаком

Спочатку, почистив всю рибу, відділив від кишков, голів і плавників, а хвости залишив для краси.

Порізав на невеликі шматочки поперек хребта, видавив підлогу лимона на риб’яче м’ясо, поклав їх на деко, попередньо змащену олією.

Маринування цибулі: цю операцію краще проводити на самому початку. Нарізаю цибулю кільцями, кидаю шматочки в скляний або керамічний посуд, потім заливаю окропом і + 1 чайну ложку оцту небагато процентного. Залишаю на кілька годин, ставив на 2, але треба б побільше. Лук сируватий виявився.

Зверху на форель ложу шматочки цибулі, потім ложу морква, яку я начистив на тертці і зверху майонез. З майонезом трохи перебір вийшов. Засовую це все в духовку розігріту до 180-200 градусів на 20-30 хв. Коротше я прогавив 20 хв було досить, у мене трохи підгоріло, потім треба це дістати посипати подрібненим на терки сиром і потримати в духовці ще 5 хвилин.

Форель- одна з небагатьох риб яку я вживаю в їжу. На смак блюдо отримує оцінку 4 з 5. У мене вона пересмажилася чуть чуть, цибулю сируватий був. І … краще соліть форель.

А як ви готуєте рибу?